Mentale fitheid uit je luie stoel

Laatst geüpdatet op 10 februari 2022

Online werken aan je mentale fitheid

Je zou nog wel eens willen werken aan positiever in het leven staan. Aan omgaan met stress. Of aan het beleven van meer voldoening in je leven.

Maar naar een psycholoog of coach gaan, is een brug te ver. Of een budget te voorbij. Of een wachtlijst te lang. Of wat dan ook.

Je zakt nog eens lekker weg in je luie stoel. Laptop erbij. En dan is er dus een plek op het net, waar je toch kunt werken aan dat gepieker en getob. Gewoon in je eentje. Weggezakt in die stoel.

psyfit.nl is die plek, ontwikkeld door psychologen van het Trimbos-instituut.

Psyfit

Psyfit kost 30,- en dan kun je een jaar lang bij al het online materiaal van de cursus. Zelfstandig werk je dmv. opdrachten in zes modules aan je mentale fitness. De modules zijn ontworpen rondom factoren die geluk bepalen, zoals ‘positieve relaties’ en ‘missie en doelen’. Er zijn video’s van experts, tips, oefeningen, zelftesten en er is een forum. Je kunt er zeg maar gewoon goed je gang gaan.

 

Mentale work-out?

Aan je mentale fitheid werken, doe je in psyfit aan de hand van fitheidbevorderende principes. Zingeving is belangrijk: je weet wat je wilt en je stelt je doelen. Positieve gevoelens helpen je een leuk leven te leiden. Ook je gedachten zijn belangrijk; niet-helpende gedachten kun je omzetten naar helpende varianten. Leven in het hier en nu helpt je meer aandacht te hebben voor al dat is. Dan zijn positieve relaties er om te koesteren. Tja, problemen kun je beter bij de horens vatten. En natuurlijk: leef gezond!

Wat doet het voor je?

Aan het volgen van de cursus heb je zeker wat. Als je alle modules doorlopen hebt, weet je beter wat je kunt doen om meer emotioneel en mentaal welbevinden te ervaren. Je hebt vaardigheden ontwikkeld zoals omgaan met de druk uit je omgeving en met aandacht in het hier en nu leven. In het kort leer je op psyfit wat mentale fitheid is hoe je daaraan kunt werken.

Gelukkiger en meer ontspannen leven ligt in het verschiet, en gewoon nog steeds vanuit die stoel!

Blogstatistieken

  • 17.167 keer bekeken
De Positieve Psyche Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *