losse sessie

PRATEN OVER WAAR HET KNELT

Je bent op zoek naar een gesprekspartner, een spiegel, of een klankbord. Je loopt nu ergens tegenaan, en je zou hier graag zo snel mogelijk mee aan de slag gaan. Je hebt niet het idee dat je hier meerdere gesprekken aan hoeft te wijden. 

Voor wie

Eigenlijk is een los gesprek voor iedereen. Soms wil je nog een keer praten na gesprekken in het verleden. Soms heb je gewoon behoefte aan een gesprek, en dan het liefst met een objectief en professioneel iemand. En soms weet je het gewoon even niet.

Dan komt er van alles op je af. Het is je niet duidelijk wat je te doen of te laten hebt, hoeveel je er ook over piekert. Vaak is er dan sprake van een innerlijk conflict.

Je kunt een afspraak maken voor een losse sessie. Dan gaan we meteen van start, en alleen met je actuele ‘probleem’. De essentie van dit probleem komt zo op tafel, en daarmee kun je je innerlijke conflict oplossen of ontdekken hoe je weer verder kunt.

Cliënten die jou voorgingen, kwamen met thema’s voor een los gesprek zoals:

  • een probleem dat steeds terugkomt
  • een conflict met een belangrijke ander
  • niet kunnen stoppen met een gewoonte terwijl je dit wel graag zou willen
  • een knagend gevoel
  • het lukt niet om af te vallen
  • dilemma’s in ouderschap, liefdesrelaties of zakelijke contacten (‘moet ik nou wel of niet…’)

Gesprekswijze

In het losse gesprek kunnen we vrijuit praten over wat jou bezighoudt. Datgene waar je echt mee zit, krijgt ruimte in het gesprek. Door mijn vragen, kun jij op onderzoek in je binnenwereld. In losse gesprekken werk ik bijna altijd met de gespreksvorm Method of Levels.

Na het gesprek ga jij verder met wat er in het gesprek besproken of geraakt is. Zo kun je nadenken over wat je aan inzicht hebt gekregen in jezelf. Na een tijdje wordt het je duidelijk of er iets veranderd is ten aanzien van het probleem waar je over gesproken hebt.

Mocht je na een tijdje weer behoefte hebben aan een gesprek (over hetzelfde of over een ander probleem) dan kun je meestal redelijk snel een nieuw los gesprek inplannen.

JA, IK WIL EEN AFSPRAAK MAKEN!