Jennifer

Er waren eens…

Beren op de weg. Daar ging ik jarenlang met een grote boog omheen. Ontkenning vierde hoogtij in mij. Door in relaties te blijven zitten waarin ik mezelf niet durfde te zijn. Of in bijbanen te blijven hangen waar nul uitdaging in zat (maar wel veel gezelligheid). Of door nee te zeggen tegen van alles. Ofwel: leven in de comfortzone.

Dit is toch niet het echte leven, dacht ik na jaren. Welnu, ik had een punt. Dus verkende ik de grenzen van mijn comfortzone. Ik maakte van alles mee, diepe dalen, middelhoge pieken. Ik zocht in opleidingen, boeken en workshops naar meer waarheid. En die vond ik. Ik besefte dat die beren, mijn angsten, er altijd zouden zijn. De crux: 

De weg naar geluk, is houden van beren.

Loesje

Ja, ik leerde van mijn beren te houden. Nou ja, in elk geval: ik leerde mijn angsten te accepteren voor wat ze zijn en ze zelfs als leidraad te zien. Op weg naar alles wat belangrijk is, komt de mens nou eenmaal moeilijke gevoelens tegen zoals angst, verdriet of boosheid.

 

Fast forward naar het heden


Gelukkig heb ook ik sterke kanten. Bronnen van wijsheid, daar word ik gelukkig van! Leergierig en nieuwsgierig ben ik, enorm, dus ik breng veel tijd door met het jagen op informatie. Sociaal heb ik fijnzinnige voelsprieten, en de informatie die ik daarmee opvang, herken en erken ik. Ik hou mijn vizier open. Ik omarm een hoop, met echte betrokkenheid en warmte. Van mij mag veel, en ik ben geduldig. Qua tijd en zeker qua mensen. Ik schrijf graag. Ik lach graag. Jawel, ik heb een grote dosis humor nodig. Om niet ten onder te gaan. In de complexiteit van dit bestaan. Want serieus, het leven is moeilijk. En ik hou vol. Want ook dat is een sterk punt van mij: volharding.

Mijn belangrijkste waarden (op dit moment, de top 5 wil nog wel eens een beetje veranderen) zijn liefde, leergierigheid, humor, betrokkenheid en creativiteit.

Die sterke kanten en waarden (en de beren eigenlijk ook) brachten mij al vroeg bij de psychologie. Bij die van de koude grond: sinds ik kon praten. Wat wetenschappelijker: sinds ik in 2002 de studie psychologie aan de Erasmus Universiteit in mijn geboortestad volgde. Rotterdam!

De positieve kant van de psychologie heeft me al tijden te pakken. En wel sinds ik lang geleden het boek Flow las van de auteur met die mooie achternaam (tsjikzentmiehaajie). En nog wat heviger sinds ik geluk mocht onderzoeken bij de geluksprofessor tijdens mijn studie. Nog steeds verslind ik boeken en opleidingen over mooie onderwerpen als creativiteit, emotionele intelligentie, geluk, bevlogenheid, talent, deugden, motivatie en over wat wél werkt.

Feel the fear and do it anyway!

Susan Jeffers

En sinds ik een opleiding tot ACT trainer voltooide, zeg ik vooral ja tegen alles! En geniet ik van beren op de weg, omdat die aangeven dat ik op de goede weg zit.

In 2018 ben ik het Floreerburo begonnen om zelfstandig als coach en trainer te werken. Dit combineer ik met coachen als praktijkondersteuner-ggz bij een Rotterdamse huisartsenpraktijk.

Ik coach en train vanuit mijn sterke kanten en mijn waarden, en ik krijg er geen genoeg van.

Met beren, gewoon floreren! En nu jij!